A Projekt azonosító száma: GINOP-2.1.1-15-2015-00275

A kedvezményezett neve:
Aufwind Schmack Első Biogáz Szolgáltató Kft.
5540 Szarvas, Mezőberényi út 0640 hrsz.

A projekt címe:
Mezőgazdasági biogáz üzemi fermentor iszapok komplex újrahasznosítása

A szerződött támogatás összege:
A Projektre megítélt támogatás összege:  198 547 345 Ft.

A támogatás intenzitása a Projekt elszámolható összköltségének 54.76 %-a.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.09.20.

Projekt résztvevői:
Aufwind Schmack Első Biogáz Szolgáltató Kft. és a Czikkhalas Halastavai Kft.

A projekt célkitűzése:

A projekt alapvető célja a mezőgazdasági biogáz üzemi fementor komplex újrahasznosítása, magas hozzáadott értékű formulázott szerves tápanyagforrássá alakítása, hasznosítása a következő területeken:
– integrált és ökológiai növénytermesztésben,
– polikultúrás és bikultúrás halastavak trágyázásában.

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt keretein belül célunk egy világviszonylatban egyedülálló, innovatív, bioenergia termelési melléktermékek újrahasznosításán alapuló hulladékfeldolgozási technológia, mint egy új termék kifejlesztése, amely alkalmas a mezőgazdasági biogáz üzemekben keletkező kis szárazanyag tartalmú biogáz üzemi fermentor iszapok korszerű feldolgozására és hasznosítására az integrált és ökológiai növénytermesztés, valamint a polikultúrás haltermelés területén egyaránt.

A fementor iszapból egy kis méretű pelletált forma kialakítása a célunk, amely könnyen kezelhető, irányított beltartalmi értékekkel rendelkezik és mentes mindenféle patogén szervezettől. A kialakításra kerülő terméket két mezőgazdasági ágazatban a növénytermesztésben és a halgazdálkodásban kívánjuk tesztelni, mint termelésfokozó készítményt. Az előállított termékkel két hozamnövelő technológiát kívánunk kimunkálni és a gyakorlatba bevezetni.